КОМПАНИЈА

Agro OBST doo   је компанија   која се бави савременим  узгајањем и прерадом воћа. Претежна делатност  предузећа  je  производња квалитетне воћне ракије. Сировинску базу за производњу воћних ракија пружа породично газдинство са око  10 хектара земљишта од којих се већи део налази под засадима шљиве. У континуитету се ради на повећању  површина плантажа и  осавремењавању технике и технологије рада како на плантажама тако и у дестилерији. У плану су проширење делатности  базиране на преради овог воћа.

Воћњаци се налазе у  подножју Јастребца , на ободу Топличке долине . Ово је крајолик где  расте најбоља шљива на овим просторима . Климатски услови, надморска висина , врста земљишта су идеалани услови које захтева  ово воће.

Блачка Шљивијада, дан када се  се домаћини захваљују овом воћу за благостање које им доноси, је већ постала препознатљиви бренд овог краја . Шљива је у овом крају била и остала извор живота. Тамо где је било добре шљиве било је и добре ракије. Свака кућа у овом крају  зна тајну  природне ракије  препеченице, произведене на традиционалан начин  по рецепту предака.

Та се тајна љубоморно чува и преноси
 са колена на колено од памтивека. Настанак компаније је се наметнуо  као последица:
изобиља овог  воћа у увом крају и као тежња да се идеални услови  искористе за узгој квалитетне  сировине ,
као последица већ наслеђене технологије производње квалитетне ракије,
као жеља да се наслеђе породичног газдинства  и традиције  финализује и заокружи готовим производом,
кao покушај оснивача да се помогне свом завичају,

 

У здравље!